وردپرس (WP) یک سیستم مدیریت محتوای بسیار پرکاربرد است. سهولت استفاده ، مضامین و پلاگین های متعدد آن را به یک سیستم میدریت محتوای قوی در جهان تبدیل کرده است. وردپرس برای همه موارد از وبلاگ های ساده گرفته تا وب سایت های پیچیده استفاده می شود.
در این آموزش ، نحوه نصب وردپرس در cPanel را یاد خواهید گرفت.
کنترل پنل cpanel چیست؟ cPanel محیطی است که میتوانید ازطریق آن فضای میزبانی خود را در آن اداره کنید. بسیاری از پانل های کنترل با استفاده از پلاگین هایی مانند Softaculous و Fantastico نصب خودکار وردپرس را ارائه می دهند.
اگر شما تمایلی به نصب توسط پلاگین های سی پنل نداشته باشید ، باید وردپرس را به صورت دستی روی cPanel نصب کنید.
آخرین نسخه رسمی وردپرس را از وب سایت های زیر دانلود کنید و آن را در سیستم خود ذخیره کنید.
دانلود وردپرس انگلیسی (برای دانلود وردپرس نسخه انگلیسی میتوانید با کلیک روی گزینه Get WordPress آن را دانلود کنید)
پس از دانلود فایل وردپرس به حساب cPanel خود بروید (اطلاعات ورود به هاست ، بعد از خرید به ایمیل شما ارسال خواهد شد در صورتی که نمیتوانید وارد شوید از پشتیبانی شرکت میزبانی بخواهید تا شما را راهنمایی کند). با وارد نمودن آدرس your_domain_name.com/cpanel در مرورگر به صفحه ورود به سی پنل هدایت خواهید شد.
نکته : your_domain_name.com نام دامنه شماست که باید قبل از cpanel قرار گیرد.
اطلاعات کاربری خود را وارد کنید تا وارد محیط سی پنل شوید.
ابزار File Manager را پیدا کرده و آن را باز کنید.
به دنبال پوشه public_html بگردید. پوشه public_html ریشه یا root وب شماست.. فایل زیپ دانلودی WP باید در public_html قرار بگیرد، فایل زیپ دانلودی آن در این آدرس آپلود کنید (باید بعد از کلیک روی پوشه public-html با گزینه Upload فایل زیپ را آپلود کنید). پس از پایان ، پوشه وردپرس را Extarct کنید.
بعد از خارج کردن فایل از حالت فشرده، یک پوشه جدید به نام WordPress در Public_html قرار داده خواهد شد که شما باید به آن پوشه بروید و تمامی پوشهها و فایلهای آنرا به Public_html انتقال دهید، برای اینکار باید بر روی گزینه Select All کلیک کنید تا همه فایلها انتخاب شود و بعد بر روی گزینه Move کلیک کنید تا بتوانید یک مسیر انتقال برای همه این فایلها انتخاب کنید.
بعد از انتخاب گزینه Move یک پنجره برای شما باز خواهد شد که میتوانید از طریق آن آدرس انتقال را مشخص کنید. بعد از مشخص کردن آدرس انتقال باید بر روی گزینه Move file کلیک کنید تا همه فایلها انتقال داده شوند.
سپس فایل zip را حذف کنید. روی فایل zip راست کلیک کرده و Delete را بزنید.
در حال حاضر ، می توانید با وارد کردن نام دامنه در مرورگر نصب وردپرس را شروع کنید.
با این حال ، قبل از شروع مراحل نصب ، باید یک دیتابیس ایجاد نمایید :
مراحل ایجاد دیتابیس
اگر پایگاه داده MySQL را ایجاد نکرده اید ، برای ایجاد از آنها به cPanel بروید cpanel در قسمت Databases روی گزینه MYSQL Databases کلیک نمایید .
1. نام دیتابیس جدید را در فیلد New Database وارد کنید و روی گزینه Create Databases کلیک کنید. (بطور مثال database)
2. به این ترتیب دیتابیس جدید ساخته شده و به لیست، افزوده می شود با کلیک روی Go back به صفحه قبل بازگردید .
3. در مرحله بعدی ، از شما درخواست می کند تا یک نام کاربری برای پایگاه داده ایجاد کنید که در قسمت MySQL Users - Add New User انجام می شود. در فیلد username یک نام کاربری (حداکثر هفت کاراکتر) وارد کنید. (بطور مثال site)
4. در قسمت Password رمز عبور و در قسمتpassword(Again) تکرار مجدد آن را ثبت کنید و پس از آن روی گزینه create user کلیک کنید شما میتوانید از generate password استفاده کنید تا یک رمز عبور قوی ایجاد شود حتما گذرواژه خود را در یاک فایل میتنی (.txt) کپی و پیست کنید.
5. در مرحله ی آخر شما باید کاربر را به دیتابیس پیوند دهید : بخش Add User To Database را در صفحه پیدا کنید در زیر منوی کشویی User ، کاربر تازه ایجاد شده خود را انتخاب کنید.
6. پایگاه داده تازه ایجاد شده خود را از فهرست کشویی Database انتخاب کرده و بر روی Add کلیک کنید.
7. با استفاده از گزینه های موجود در جدول می توانید سطح دسترسی کاربر به بانک اطلاعاتی را مشخص کنید در باکس ALL PRIVILEGES کلیک کنید تا تمام گزینه ها انتخاب شود پس از کلیک بر روی گزینه Next Step ، مراحل ساخت دیتابیس تکمیل خواهد شد.
در این مرحله نام دیتابیس و یوزر ایجاد شده را نیز به شما نمایش خواهد داد که میتوانید آن را در فایل متنی ای که پسورد را یادداشت کردید کپی پیست کنید.
پس از راه اندازی این مورد ، می توانید دوباره به your_domain_name.com آدرس برگردید و نصب را کامل کنید.
اگر فایل ها را در پوشه روت public_html بارگذاری کرده اید ، به آدرس http://your_domain_name.com/wp-admin/install.php می روید.
اگر فایل های نصب WP را در یک زیر پوشه بارگذاری کرده اید ، به آدرس http://your_domain_name.com/site1/wp-admin/install.php می روید.
اگر نسخه انگلیسی وردپرس را دانلود کرده باشید صفحه زیر نمایش داده خواهد شد که باید زبان دلخواه را انتخاب کنید.
با انتخاب زبان مورد نظر و کلیک روی دکمه "Next" وارد مرحله بعدی نصب خواهید شد که باید دیتابیس خود را ایجاد نمایید.
بعد از ایجاد دیتابیس وردپرس از شما می خواهد جزئیات پایگاه داده را وارد کنید این اطلاعات در فایل wp-config.php قرار خواهد گرفت که میتوانید در صورتی که اطلاعات دیتابیس را مثل پسوورد، تغییر داده باشید بدون نیاز به نصب مجدد در این فایل اطلاعات پسوورد را تغییر دهید.
فیلد میزبان پایگاه داده را تغییر ندهید و باید روی localhost باشد و پیشوند جدول را نیز میتوانید در صورت تمایل به _wp1 تغییر دهید.
مرحله بعدی روش معروف 5 دقیقه نصب WP است. جزئیاتی مانند عنوان سایت ، نام کاربری و رمز عبور وردپرس مورد نظر خود و آدرس ایمیل خود را وارد کنید. لطفا توجه داشته باشید که نام کاربری و رمز ورود برای ورود به داشبورد وردپرس است.
همه این اطلاعات را می توانید بعداً در بخش تنظیمات وردپرس تغییر داد.
اگر هنوز قصد ایندکس شدن سایت را ندارید میتوانید کادر تأیید موتور جستجو را علامت بزنید. این امکان بازدید را فراهم می کند ، اما خزنده های موتور جستجو را برای ایندکس کردن وب سایت شما مسدود می کند. پس از راه اندازی سایت خود ،میتوانید این گزینه را از بخش تنظیمات را غیرفعال کرد.
با تکمیل مراحل نصب ، WP شما را به صفحه ورود به داشبورد با آدرس your_domain_name.com/admin هدایت می کند.