نحوه ثبت دامین های بین المللی

نحوه ثبت دامین های بین المللی

  5 امتیاز، بر اساس 41 رای

در مقاله قبل درمورد نحوه ثبت دامین های آی آر صحبت کردیم و امروز می خواهیم در مورد ثبت دامین های بین المللی صحبت کنیم.

نحوه ثبت

دامین های بین المللی با توجه به نوع TLD  نیز شرایط خاصی در مرحله ثبت و تایید توسط رجیسترر خواهند داشت.

اما اکثر دامین های بین المللی عمومی هستند و بعد از پرداخت هزینه به صورت خودکار بنام شما رجیستر خواهند شد. مثل (.com, .org , .net, .biz, .co , …)

سفارش ثبت دامین های بین المللی در یکی از پنل های نمایندگی  ثبت (Registrar) انجام می شود مثل (GoDaddy, Hexonet, Joker,Resello,Onlinenic, Domiannameapi)

مرکز ثبت دامنه یا Registrar به شرکت هایی اطلاق می شود که دارای اعتبارنامه از شرکت  ICANNبرای ثبت و مدیریت دامنه های بین المللی می باشد.

لازم به ذکر است اخیرا در پنل های رجیسترر (Resello,Onlinenic) به دلیل مشکلات ناشی از تحریم امکان رجیستر دامین های جدید وجود ندارد به این خاطر شرکت ها،  دامین های خود را در موعد اکسپایری به رجیسترر های دیگری منتقل می نمایند.

دوره تمدید دامین های بین المللی بیش از 10 سال امکانپذیر نیست.

نحوه انتقال دامین به شرکت دیگر

قبل از اقدام به انتقال دامنه می بایست موارد زیر را رعایت نمایید :

مطابق با قوانین ICANN می بایست حداقل 60 روز از ثبت ، تمدید یا انتقال دامین به شرکت ثبت کننده فعلی گذشته باشد.

- دامنه فعال باشد .

- حداقل از تاریخ انقضای دامنه یک ماه فرصت باقی مانده باشد .

- از شرکت ثبت کننده فعلی دامنه بخواهید دامنه را UNLOCK کرده و کد انتقال دامنه (EEP Code) و یا همان کد authorization را در اختیار شما قرار دهند

سپس در شرکت جدید سفارش انتقال دامنه خود را ثبت کرده و هزینه آن را پرداخت نمائید (این هزینه مربوط به تمدید دامین است که به صورت اتوماتیک همراه با انتقال دامین انجام می شود) ، در صورت رعایت شرایط انتقال دامین،  بصورت اتوماتیک ایمیلی مبنی بر تایید انتقال از رجیسترر فعلی (شرکت ثبت کننده فعلی) برای شما ارسال خواهد شد که در صورت عدم تایید آن بعد از 5 روز فرآیند انتقال تکمیل خواهد شد.

چرخه ی تمدید

توصیه می کنیم تا 10 روز قبل از تاریخ اکسپایری نسبت به تمدید دامین اقدام نمایید زیرا در تاریخ اکسپایری دامین غیرفعال می شود و حداکثر تا یک ماه فرصت دارید که دامین را بدون هزینه اضافی تمدید نمایید. 

در غیر اینصورت اگر به هر دلیلی موفق به تمدید دامین نشده باشید دامین در ماه دوم در لیست جریمه رجیسترر قرار خواهد گرفت اصطلاحا به این دوره 30 روز باز خرید (Redemption-Period) گفته می شود و تمدید دامین تنها توسط مالک دامین با پرداخت جریمه امکان پذیر می باشد این هزینه طبیعتا چند برابر هزینه معمولی تمدید دامین می باشد.

که خیلی از کاربران  تمایلی به تمدید دامین ندارند و ترجیح می دهند تا ثبت مجدد دامین صبر نمایند اما این یک تصمیم بسیار ریسکی می باشد چون نمیتوان زمان مشخصی را برای ثبت مجدد دامین تعیین کرد و امکان دارد دامین به محض آزاد شدن توسط شخص دیگری به ثبت برسد. 

بعد از اتمام دوره باز خرید (Redemption-Period) دامین در وضعیت دوره حذف (Pending-Delete) قرار میگیرد که تحت هیچ شرایطی (حتی با پرداخت جریمه مالک) امکان تمدید وجود ندارد. 

و حداکثر بعد از 7 روز دامین برای همگان جهت ثبت مجدد آزاد خواهد شد.

بک اوردر دامنه (Backorder domain) چیست؟

بعد از گذشت یک ماه از تاریخ اکسپایری، شرکت ها به کاربران برای حفظ دامین پیشنهاد بک اوردر (Backorder) را می دهند.

زیرا با پرداخت هزینه ای کمی بیشتر،  دامین در لیست انتظار رجیسترر قرار خواهد گرفت و نتیجه آن بعد از اتمام دوره 70 الی 80 روزه مشخص خواهد شد اما بخاطر داشته باشید نتیجه آن 50 /50 است و امکان دارد درخواست ثبت دامین زودتر از شما در لیست رجیسترر ثبت شده باشد.

نظر خود را برای این مقاله ثبت کنید