خطای 403 Forbidden به این معنی که دسترسی به سایت ، به یکی از دلایل زیر غیر قابل دسترسی می باشد.
این وبلاگ با هدف کمک به شما در پیدا کردن مشکل و رفع خطای 403 Forbidden نوشته شده است که در ادامه موارد را بررسی خواهیم کرد :
1-تعریف آی پی در Black List (لیست سیاه) سرور
برای مثال تعدادی از شرکت ها برای افزایش امنیت ، رنج آی پی های مشخصی را در White List سرور تعریف می کنند تا مابقی آی پی ها اجازه دسترسی به تعدادی از آدرس ها نداشته باشند که در این حالت پیغام 403 را مشاهده خواهید کرد.
2- عدم بارگذاری محتوای وب سایت در مسیر صحیح هاست
آپلود فایل ها در File Maneger / httpdocs پلسک
آپلود فایل ها در File Maneger / public_html سی پنل و دایرکت ادمین
3- عدم وجود فایل Index.html یا Index.php
اگر طراحی سایت شما استاتیک باشد میبایست صفحه اصلی سایت خود را index.html نام گذاری نمایید تا بعد از وارد کردن آدرس سایت در مرورگر، صفحه اصلی سایت (index.html) نمایش داده شود. در غیر این صورت، طراحی سایت شما داینامیک می باشد که در این حالت دارید از سیستم مدیریت محتواهای مختلف مانند وردپرس، جوملا ... یا از فریم ورک های پی اچ پی استفاده می کنید و میبایست فایل index.php داشته باشید.
4- استفاده از یک افزونه خراب یا ناسازگار وردپرس
- پوشه wp-content را پیدا کنید.
- پوشه Plugins را پیدا کرده و نام آن را تغییر دهید (مثلا به disabled-plugins).
- اکنون برای دسترسی به وب سایت خود تلاش کنید. به احتمال فراوان شاهد رفع خطای 403 خواهید بود. حال پلاگینها را بهصورت مورد به مورد غیرفعال نمایید.
5- بررسی فایل htaccess.
این فایل بصورت دیفالت در سی پنل مخفی است برای نمایش آن میبایست وارد پوشه public-html شوید به بخش تنظیمات مراجعه نموده و گزینه (Show Hidden Files (dotfiles را فعال کنید. امکان دارد تغییراتی در این فایل داده باشید اما فراموش کرده باشید به این خاطر از فایل htaccess. یک بک آپ در سیستم خود بگیرید سپس آن را از روی سرور پاک نمایید اگر cms شما وردپرس باشد وارد حسابکاربری وردپرس شوید سپس به مسیر Settings > Permalinks مراجعه بروید و بدون اعمال هرگونه تغییرات بر روی دکمه Save Changes در قسمت پایین صفحه کلیک کنید. بدینترتیب فایل htaccess. جدید برای وبسایت شما ایجاد خواهد شد. در غیر اینصورت می توانید از فایل دیفالت htaccess. پروژه های دیگر خود (لاراول) استفاده نمایید تا اطمینان حاصل نمایید که این خطا بخاطر فایل htaccess. نمی باشد.
6- ارسال تیکت به واحد فنی شرکت هاستینگ
شاید شما هرازگاهی پیغام 403 را می بینید که باید به شرکت هاستینگ خود تیکت ارسال نمایید تا بررسی کنند چون امکان دارد بخاطر استفاده بیش از حد از منابع سخت افزاری (CPU , RAM) دسترسی به سایت به صورت خودکار توسط سرور محدود شود که در این حالت پیشنهاد ما این است که سورس پروژه را بررسی کنید در صورت عدم استفاده از تعدادی فایل های سی اس اس و جاوا اسکریپ، آنها را حذف کنید.
مانند خطاهای 404 و 502، طراحان وب سایت می توانند چگونگی ظاهر و عنوان یک خطای 403 را تغییر دهند . بنابراین ، ممکن است در وب سایت های مختلف صفحه 403 مختلف باشد. به عنوان مثال ، ممکن است مواردی مانند:
403 Forbidden
HTTP 403
Forbidden
HTTP Error 403 – Forbidden
HTTP Error 403.14 – Forbidden
Error 403
Forbidden: You don’t have permission to access [directory] on this server
Error 403 – Forbidden
باشد.